Noura Rezgui Dance SkillsNoura Rezgui is dansdocent en oprichtster van Dance Skills in het Arsenaal 1309 te Doesburg. Zij geeft al 20 jaar danslessen en maakt net zolang choreografieën. Noura heeft naast haar docentopleiding bij Artez, de dansacademie in Arnhem, haar Master in Art voor choreografie bij Fontys, de dansacademie in Tilburg, voltooid en geeft les aan amateurs, semiprofessionele en professionele dansers, in alle leeftijdsgroepen.

Noura heeft o.a. les gegeven aan de vooropleiding van Het Tunesische Nationaal Ballet, de vooropleiding in Enschede, dansacademie Tilburg, ROC opleidingen in Nederland en vele dansscholen. Daarnaast heeft Noura samengewerkt met dansers en dansdocenten van o.a. Introdans, Scapino Ballet, Het Nationaal Ballet, ISH. Noura geeft klassiek ballet, spitzen, modern en fusion-jazz lessen. Per 13 september 2014 begint Noura haar eigen dansstudio in het prachtige gebouw van het Arsenaal 1309 in Doesburg.

Marlijn Kerklaan Dance SkillsMarlijn Kerklaan werkt als vrijwilligster bij Dance Skills, zij biedt Noura extra handen tijdens de lessen. Zij is assistent bij de peuter- en kleutergroepen in de dansstudio. Marlijn is gediplomeerd kinderleidster, zij heeft MBO Pedagogisch Werk niveau 4 gestudeerd. Na het behalen van haar diploma heeft zij haar werkzaamheden uitgevoerd in de kinderopvang, gehandicaptenzorg en binnen vrijwilligerswerk.

Dansen is haar passie, dit is haar met de paplepel ingegoten. Zij is opgegroeid met internationaal folklore. Verder heeft zij vele dansdisciplines hobbymatig beoefend. Dans gerelateerd bezig zijn binnen de studio en daarbij met kinderen kunnen werken geeft haar veel voldoening en energie.

Naast de danslessen is Marlijn ook actief betrokken bij de Gift Corner en achter de schermen bij Dance Skills.

Esther Pelgrom Dance SkillsEsther Pelgrom is allround muzikant. Zij studeerde in 1996 af op het conservatorium in Maastricht met als hoofdvak dwarsfluit. Zij heeft jaren lang les gegeven bij muziekscholen en verenigingen. Vanaf haar 19e is zij dirigente van verschillende koren en projecten. Ze was oprichtster van Kinderkoor For You en Popkoor in CTRL in Doesburg. Met in CTRL stond zij tot 4 keer toe in het Musiater in Zevenaar voor veelal uitverkochte zalen.

De laatste jaren heeft Esther zich vooral toegespitst op zang gebied. Ze volgde van 2015 tot 2017 CVT opleidingen voor docent en solozang. Nog steeds blijft Esther zich ontwikkelen en volgt regelmatig lessen bij o.a. Thijs van Leer en Mathilde Santing. Op dit moment timmert zij op (solo) zang, koordirectie en uitvoerend fluitiste flink aan de weg met haar bedrijf ESTHER.

Ook met 10rmm, een band-coaching project voor jongeren zet zij Doesburg muzikaal op de kaart. En nu geeft zij twee cursussen één van zes en één van vier weken bij Dance Skills, genaamd Sing Skills!

Gastdocenten
Er zullen regelmatig geweldige en bekende dansdocenten en dansers worden uitgenodigd voor inspirerende workshops. Deze gastdocenten zullen één of meerdere workshops geven, bijvoorbeeld in het weekend of tijdens de vakanties. Zodra wij gasten gaan programmeren, hoort u het van ons.