Techniek en creativiteit zullen een belangrijke rol spelen tijdens onze lessen. De beheersing van een techniek, zoals bij klassiek ballet, modern of fusion-jazz, zorgt als basis voor een gezond en evenwichtig lichaam. Het is bewezen dat het ook als blessure preventie fungeert. Daarbij helpt het de leerling om zijn of haar lichaamsmogelijkheden optimaal te benutten. Daarbij maken wij ruimte voor eigen creativiteit ontplooiing. Met als resultaat een stralend zelfverzekerd persoon.

In alle lessen bij Dance Skills, wordt er met zorg aan de volgende onderdelen gewerkt:
– Plezier in het dansen
– Lichaamshouding
– Kracht en lenigheid
– Coördinatie
– Ruimte gebruik
– Creativiteit
– Muzikaliteit
– Doorzettingsvermogen ontwikkelen
– Samenwerking
– Inleving

Omdat de leerlingen op dansles gaan om goed te leren dansen en om op het podium te staan, organiseren wij aan het einde van elk schooljaar een prachtige dansvoorstelling.

Daarnaast  wordt er twee keer per jaar een open lesweek georganiseerd. Alle ouders, broers, zussen en vrienden zijn welkom om naar de les te komen kijken. Zo kunt u zien hoe uw kinderen zich hebben ontwikkeld en hoe onze lessen verlopen.


Bij de zanglessen leren de kinderen hoe ze op een gezonde manier met hun stem kunnen omgaan. Hierbij wordt (onder andere) gebruik gemaakt van de methode CVT ( Complete Vocal Technique). Uitgangspunt van deze techniek is dat bijna alle mogelijke geluiden op een gezonde manier geproduceerd kunnen worden, als er maar aan de regels wordt voldaan. Verder staat natuurlijk het plezier in het zingen centraal in de lessen. Er wordt kennis gemaakt met veel uiteenlopende stijlen muziek, zodat de muzikaliteit breed ontwikkeld kan worden. Samen zingen is altijd leuk, maar er wordt ook aandacht gegeven aan ieders unieke, eigen sound en performance.

Bij Sing Skills werken we spelenderwijs aan:

-het muzikale gehoor

-ritmische vaardigheden

-samenklank

-improvisatie

-performance

-tekstbeleving

-zingen door een microfoon

Tijdens één les komt Noura Rezgui een deel van de les geven zodat de kinderen, tijdens het zingen, ook leren bewegen. In één van de laatste lessen in het eerste blok, is er een mogelijkheid om als ( groot)ouder, broertje of zusje te komen kijken en luisteren naar de zangers en zangeressen.